Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike ([email protected])

 

Prindërit e mi (psikiatër-psikolog) kanë tendencë të thonë: “Të kesh marrëdhënie me një manipulues është sikur të kesh një gjarpër në xhepin tënd. Kjo nuk është e rrezikshme për sa kohë që ti e di se është helmuese. Atëherë ju jeni syhapur dhe e trajtoni atë me kujdes”.

 

***

 

Nuk ka dyshim se “presidenti” i Kosovës (bashkarish me kryebanditët e tij) është agjenti i shërbimeve sekrete të huaja-armike, krimineli dhe tradhtari më i çuditshëm i historisë shqiptare, por ai është edhe psikopat dhe manipulues, dhe për çudi, 20 vjet gjendet në pushtet. Mesazhi më konfuz që një krijesë e lig me tru të përdhunuar mund të marr është të sillet si njeri.

Ndërkaq, ne shqiptarët jemi të zotët të organizojmë perfekt “Paradën e Krenarisë” (e pederastëve, krenari e jo mahi) por jo një demonstratë masive kundër banditëve që e dërgojnë vendin në humnerë.

Për këtë akt më të rëndë penal, “Tradhti ndaj Vendit”, në një shtet normal, çdo shkelës ligjor, do të arrestoheshe menjëherë dhe do të dënoheshe minimum me burgim të përjetshëm. Në trojet shqiptare asnjë bandit e hajdut nuk arrestohet e as shkarkohet sepse i gjithë sistemi është i korruptuar nga pjesëtarët e një bande kriminelësh që vrasin e presin dhe plaçkitin në mënyrë të egër e të pamëshirshme.

Hajduti hajdutin gjithmonë e ndjen,

Ti e di kush jam unë, unë e di kush je ti,

Hajduti hajdutit çdo lëvizje ia di.

***

Kur rrethet e ngushta planifikojnë se çka do të bëjnë dhe nuk i japin llogari askujt, zë të ecë guximshëm korrupsioni. Vetëm njerëzit e lirë dhe atdhetarë të mirëfilltë mund t`i mbrojnë qëndrimet e veta dhe nderin e fortë për një përfundim të përbashkët, përkrahin interesat e kombit dhe vendit para interesave personale.

Mos i pranoni rregullat e imponuara nga armiqtë e shqiptarisë. Kemi nevojë urgjente për unifikimin e veprimeve politike.

Shqiptarë të Kosovës (por jo vetëm ju), keni hyrë nën zgjedhë dhe me decenie jeni nënshtruar para kriminelëve që sundojnë dhe tradhtojnë Kosovën duke përdorur ndaj jush një shtypje të egër dhe të pamëshirshme. Pra, shfrytëzuesit e juaj të egër, që ju vetë qorrazi i keni votuar ose ua kanë vjedhë votat, ushtrojnë urdhrat e pushtuesve të huaj. Shitjen, copëtimin dhe shpërbërjen definitive të shtetit të Kosovës, dhe të kombit shqiptar në atë troje të Dardanisë antike, e cila kishte civilizim qysh në kohën kur armiqtë tradicional kacavirreshin në drunjtë dhe ferrat e Karpateve.

Grykësia e këtyre krimbave është e pangopshme. Ngrihu, protesto, përmbys tiranët! Pa tharmin e bishës në vetvete, s`jemi veçse qengja të tredhur.

Kolonizatorët e trojeve tona, me shantazh apo korrupsion, me një kushtëzim të përshtatshëm, i kanë bindur ata të braktisin “shqiptarizmin” e tyre, i kanë konvertuar në kultin e përgjithshëm të robotit, të pis-miletit.

(Robot – Ai që e kryen automatikisht punën e ngarkuar, njeri që nuk ka vullnetin e vet e që nuk ka fare aftësi të veprojë në mënyrë të pavarur).

Kjo i privon ata prej tiparit më të mirë, prej cilësisë për të qenë njerëz dhe jo send. Këta bërllok, për t`u pasuruar me metoda mafioze, kanë marrë rrugën e gabuar të tradhtisë. Janë këta krijesa të zvetënuar dhe të sëmurë mendërisht që nuk ia kanë dalë në krye t`i japin një përgjigje sfidës që kanë lindur njerëz.

U ka skaduar afati.

***

O shqiptar, nëse ti e sheh një shkelës të ligjit dhe nuk e pengon/korrigjon atë, zemërimi i Perëndisë do të të godasë si një rrufe.

Pasojat e pasivitetit në rast të shkeljes së një shoqërie janë të tmerrshme, sepse ato çojnë në vdekje si për kryerësin ashtu edhe për të gjithë qytetarët pasivë të heshtur.

Shoqëria është si njerëzit në bordin (kuvertën) e një varke, ku ata duhet të ndajnë hapësirën. Por një pasagjer fillon të shkatërrojë anijen nën ulësen e tij, me arsyetimin se vendi/hapësira ishte e tij. Kjo është një rrezik jete për të gjithë pasagjerët e varkës. Nëse ata ndërhyjnë, mbijetojnë si ata dhe ai. Nëse ata nuk e shohin, apo e shohin por nuk e pengojnë veprimin, varka do të fundoset; ai do të vdes dhe të njëjtin fat do ta kenë edhe ata.

***

Pse duhet të protestosh?

Koha për të mbrojtur vendin është gati të përfundojë. Territoret shqiptare dhe njerëzit kalojnë nëpër një nga periudhat më të rrezikshme në historinë e tyre, në të gjitha frontet.

Dy faktorë do të përcaktojnë nëse kemi sukses apo jo:

1). Para së gjithash, ne të gjithë duhet të angazhohemi për të marrë pjesë në demonstratë, dhe të mos presim (mbështetemi) se do të ketë njerëz të tjerë të mjaftueshëm.

2). Së dyti, ne duhet ta përcjellim mesazhin në të gjitha zonat e njohura në mënyrë që ata, nëse nuk do të jenë me ne, në çdo rast, të na mbrojnë ose të mos jenë kundër nesh.

Gjëja më e mirë për demonstratat është se ftesa nuk vjen nga vetëm një organ apo organizatë (parti) politike dhe nuk ka plan që do të vlejë për të gjithë të tjerët. Anëtarët e Parlamentit (Kuvendit) që janë opozitë politike dhe persona të pavarur nga të gjitha partitë – duhet ta organizojnë këtë.

***

Ai politikë-bërës që ka qenë i dehur me pushtet dhe ka përfituar prej tij, nëse vetëm për një vit, nuk do ta japë  kurrë vullnetarisht. Veproni vet që t`i shkarkoni, mos pritni ndihmën e të huajve që janë fajtorët kryesorë të copëtimit të trojeve tona, duke filluar nga Kongresi i Berlinit (1878) dhe Konferenca e Ambasadorëve Londër (1913).

“Asnjëherë mos e shqetësoni një armik ndërsa ai është në procesin e shkatërrimit të vetvetes”, thoshte gjyshi im, ushtarak i lartë.