Afër 30 për qind është jehona në komunën e Strugës deri në orën 17:00, ndërsa në Vevçan 26,5 për qind, informojnë komisionet komunale zgjedhore.

Kryetari i KKZ Strugë, Bledar Ziva sqaroi se nga 60.169 votues të regjistruar në Listën zgjedhore kanë votuar 17.617 ose 29,29 për qind.

Sipas tij, dita ka kaluar qetë, përveç disa parregullsive të imëta gjatë paradites. Policia sot informoi për fotografim me telefon celular nga ballkoni në ndërtesë në afërsi të vendvotimit në shkollën fillore “Braqa Miladinovci” si dhe transparent të vendosur në afërsi të vendvotimit në fshatin Misleshevo.

Në Vevçan deri në orën 17:00 kanë votuar 541 persona nga 2.038 vevçan janë denoncuar në Listën zgjedhore.

“Dita e referendumit në Vevçan kalon shkëlqyeshëm në atmosferë të qetë. Deri më tani nuk janë vërejtur probleme në tre vendvotimet në komunë, gjithçka zhvillohet në rend më të mirë”, deklaroi kryetarja e KKz-së në Vevçan, Paraskeva Gogoska – Kukoska.