Kompania SpaceX e Elon Musk ka zbuluar udhëtarin e parë privat që planifikon të fluturojë rreth Hënës.

Miliarderi japonez, sipërmarrës dhe manjati online i modës Yusaku Maezawa, 42 vjeç, njoftoi: “Unë zgjedh të shkoj në Hënë”.

Misioni do të shënojë vizitën e parë në Hënë nga njerëzit që nga Apollo 17 e NASA-s që u ul në vitin 1972.

Njoftimi është bërë në selinë qendrore të SpaceX në Hawthorne, Kalifornia, të martën, shkruan BBC.