Sa shumë njerëz që kujtojnë fytyrën dhe fjalët e mësuesve të cilët kanë pasur një rol themel për rritjen e tyre.Edhe pse shpesh harrohet, realiteti është se pas prindërve dhe anëtarëve të familjes së ngushtë, mësuesit kanë një rol themelor në jetën tonë.Për fat të keq, në shumë raste, kjo rëndësi nuk pasqyrohet në pagën që marrin këta edukatorë.Një profesor nga Brejo Santo, në Brazil, po kalonte një periudhë shumë të keqe, sepse kishte dy muaj me radhë që nuk merrte pagën e tij,shtyp re,klamen dhe vazhdo

Për fat të mirë ky njeri ka hasur në diçka të çmuar në rrugën e tij, domethënë dashurinë e nxënësve të tij.Bruno Rafael Paiva është profesor i Arteve të Bukura në Brejo Santo të Brazilit. Ai nuk kishte marrë pagën e tij për dy muaj dhe jeta e tij po bëhej vërtet e vështirë.Derisa një ditë, nxënësit e tij mësuan për situatën dhe vendosën të bënin diçka për këtë.