Më shumë se 100 persona kanë vdekur nga përmbytjet në Nigeri.

Dy lumenjtë kryesor dolën nga shtrati duke përmbytur vendin.

Agjencia Kombëtare e Menaxhimit të Emergjencave (Nema) tha se shirat e dendura shkaktuan rritjen e nivelit të ujit në lumenjtë e Niger dhe Benue.

Ajo ka rezultuar në një seri përmbytjesh në të gjithë vendin gjatë dy javëve dhe zonat rurale janë më të prekura.