Lideri i opozitës së Maldives në zgjedhjet e djeshme presidenciale në shtetin ishullor në Oqeanin Indian.

Sipas Komisionit Zgjedhor Kombëtar, Ibrahim Mohamed Solih, ka fituar 58,3 për qind, me çfarë bindshëm korri fitore mbi presidentin e deritanishëm Abdulla Jamin. Aktiviteti zgjedhor ka tejkaluar 88 për qind nga 262 mijë zgjedhës të regjistruar.

“Ky është momenti i fatit dhe shpresës. Porosia është e qartë dhe e zëshme. Populi i Maldivit dëshiron ndryshime, paqe dhe drejtësi”, deklaroi 54-vjeçari Solih pas zgjedhjeve