Varësia ndaj seksit është e njëjtë me varësitë e tjera që mund të jetë shumë serioze dhe e vështirë për tu trajtuar sepse ka nevojë për diagnozë të veçantë.

Ekspertja Becky Spelman ka zbuluar shenjat që kanë njerëzit e varur ndaj marrëdhënieve seksuale.

1.Janë të turpshëm nga gjërat që kanë bërë dhe e kanë të vështirë të tregojnë eksperiencat;

2.Varësia nga seksi është më shumë tek njerëzit që nuk janë në gjendje të tolerojnë emocione të vështira si mërzia apo ndjenja e boshllëkut.

Ajo ka shtuar se mund të jetë shumë e rrezikshme pasi njerëzit mund të marrin sëmundje të ndryshme sepse nuk arrijnë të kontrollojnë veten.

Gjithashtu mund të arrijnë edhe në nivele ekstreme ku kryejnë seks me persona transgjinorë dhe vendosin veten në situata serioze për jetën.