Inteligjenca është një realitet që nuk mund të shihet, të preket apo të matet fizikisht, megjithatë ekziston.

Në sajë të inteligjencës njerëzit kapërcejnë kufijtë e tyre fizikë dhe përshtaten me kushtet e ndryshme të mjedisit. Inteligjenca ka dy forma: Inteligjenca analitike, e cila matet me testin IQ dhe lidhet me aftësinë njohëse dhe ajo e perceptimit, që do lidhet me njohjen dhe kuptimin e botës emocionale dhe fizike ashtu siç është Shenjat më inteligjente, sipas aspektit të parë dhe të dytë janë: Analitike – Ujori Perceptimi – Akrepi

Këto janë shenjat më të vështira për t’u mashtruar, por kjo nuk do të thotë që shenjat e tjera nuk janë inteligjente.
Lexoni më poshtë aftësitë e të gjitha shenjave dhe na thoni sa e gjeni veten.
Shenjat e zjarrit – Demi, luani dhe shigjetari kanë inteligjencë intuitive.
Shenjat e Tokës – Demi, Virgjëresha dhe Bricjapi kanë inteligjencë praktike.
Shenjat e Ajrit – Binjakët, peshorja dhe ujori kanë një inteligjencë idealiste, analitike.
E fundit, por jo më pak e rëndësishme – shenjat e ujit, gaforrja akrepi dhe peshqit kanë inteligjencë perceptuese.