Programet hapësinore për të cilat Rusia Roskosmos po përgatitet për të ardhmen e afërt, pak vite më parë, thjesht do të ishin pjesë e shkrimit të shkencës.

Shkencëtarët që punojnë në projekte të reja hapësinore kanë zbuluar planet e ardhshme për eksplorimin e universit.

Qendra ruse për Mjekësinë Hapësinore u përfshi kohët e fundit në program, i njohur si Selena-F, e cila synon të studiojë përshtatjen e organizmit të njeriut në Hënë.

Qëllimi kryesor i hulumtimit është të zbulojë se si funksionon sistemi kardiovaskular dhe muskular-skeletor në Hënë dhe se si ajo ndikohet nga graviteti në një afat të gjatë.