Të gjithë kanë mundësi për t’u bërë të pasur, por jo të gjithë dinë ta shfrytëzojnë këtë mundësi, të paktën kështu mendon Steve Siebold, një milioner i vetë-bërë.

Për t’ju ndihmuar të kuptoni nëse po bënin gjithçka që duhet për të vendosur veten në një të ardhme të pasur, ne kemi grumbulluar 7 shenja që tregojnë se nuk jeni në rrugën e duhur.

Nga të jetuarit përtej mundësive tuaja deri te dështimi për të arritur qëllimet tuaja financiare, këto janë 7 shenjat se nuk keni për t’u bërë kurrë i pasur.

1-Ti je shumë punëtor, por jo dhe aq i zgjuar

Në shkollë mësojmë se puna e vështirë do të na çojë përpara në jetë. Por “kjo është vetëm gjysma e historisë”, thotë Ric Edelman, një këshilltar i lartë financiar.

Ric argumenton:

Nëse gjithçka që bëni në jetë është punë e vështirë, nuk do të jeni kurrë të pasur. Për shkak se nuk është e mjaftueshme që të punoni shumë për të fituar para me qëllimin për t’i ruajtur.”

2-Ti vret më shumë mendjen për të kursyer sesa për të fituar

Një tjetër mënyrë për të punuar në mënyrë të zgjuar? Shtoni fitimet, jo vetëm kursimet.

3-Ti shpenzon para për gjera që nuk mund t’i përballosh financiarisht

Nëse shpenzon më shumë sesa fiton, nuk do bëhesh kurrë i pasur. Edhe nëse fillon të fitosh më shumë kjo nuk do të thotë që të rrisësh shpenzimet menjëherë.

Grant Cardone, një milioner i vetë-bërë tregon:

Unë nuk e bleva orën e parë luksoze ose makinën derisa bizneset dhe investimet e mia të prodhonin më shumë flukse të sigurta të të ardhurave. Vazhdoja të kisha një Toyota Camry kur isha bërë një milioner. Bëni mirë të njiheni për etikën tuaj të punës, jo për “lodrat” që blini.”

4- Ti nuk ke filluar akoma t’i investosh paratë e tua

Një nga mënyrat më efektive për të fituar më shumë para me kalimin e kohës është duke i investuar ato, dhe sa më herët të filloni, aq më mirë.

5-Ti po ndjek ëndrrat e të tjerëve, jo të tuat

Nëse doni të jeni të suksesshëm, duhet ta doni atë që bëni – kjo nënkupton përcaktimin dhe ndjekjen e pasionit tuaj.

6-Ti zor se del nga zona jote e komfortit

Nëse dëshironi të ndërtoni pasuri, të jeni të suksesshëm ose të përparoni në jetë, do të duhet të mësoheni me pasiguritë ose sikletet. Njerëzit e pasur, në veçanti, gjejnë ngushëllim në pasiguritë e tyre.

7- Ti e ke bindur veten se nuk mund të bëhesh ndonjë herë me shumë para

Personi mesatar beson se të jesh i pasur është një privilegj i dhënë vetëm për njerëzit me fat. E vërteta është, në një vend kapitalist, keni të drejtë të jeni të pasur nëse jeni të gatshëm të krijoni vlerë të madhe për të tjerët.

Filloni të pyesni veten: “Pse jo unë?” Filloni të ngrini standardet tuaja, qoftë edhe në mënyrë imagjinare. Njerëzit e pasur i vendosin veten pritshmëri të mëdha. Pse jo 1 milion euro?