Ishte një kohë kur askush nuk fliste për njerëzit e moshuar që kishin marrëdhënie seksuale.

Ishte sikur njerëzit mendonin se në momentin kur njeriu prek moshën 50-vjeçare, ai nuk mund të kënaqet më. Por, siç e dimë të gjithë, kjo nuk është aspak e vërtetë.

Në të vërtetë, shpesh është rruga tjetër!

Nuk është deri sa ju jeni më i pjekur dhe me përvojë që ju e dini saktësisht se çfarë ju pëlqen dhe çfarë ju bën të ndiheni mirë. Por kohët e fundit, hulumtimi ka gjetur se disa të moshuar përfitojnë më shumë nga seksi se të tjerët …

Në shtator 2016, studiuesit në Miçigan dhe Illinois botuan një studim interesant në Journal of Health and Social Behavior. Gjatë një periudhe 5 vjeçare, ata analizuan jetën seksuale të 200 grave dhe meshkujve të moshës 57 deri 85 vjeç, transmeton lajmi.net.

Studimi gjeti se seksi i mirë përgjithësisht kishte një ndikim të dobishëm në shëndetin e grave të moshuara. Megjithatë, mund të jetë e dëmshme për meshkujt e moshuar.

Presion të ulët të gjakut

Studiuesit gjithashtu shikojnë se si marrëdhëniet prekën shëndetin e zemrës dhe rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare. Meshkujt që ishin seksualisht aktivë kishin një shans më të madh për të përjetuar ngjarje negative kardiovaskulare.

Gratë e moshuara që kishin seks të shpeshtë kishin presion të ulët të gjakut sesa ata që rrallë u rrokulliseshin në shtrat. Hulumtuesit teorizojnë se kjo është shkaktuar nga një hormon i lëshuar gjatë orgazmave të grave.

Pra, përfundimi është i thjeshtë – kur burrat rriten, ata do të duhet të bëjnë vetë. Ndërkohë, gratë e moshuara duhet të shkojnë jashtë për të kapur ndonjë më të ri se ajo. Të gjitha në emër të promovimit të shëndetit të dikujt!