Të kesh seks me të paktën një herë në javë mund të të ndihmojë të ndihesh sa 15 vjet më i ri, sugjeron një studim.

Sondazhi, i kryer nga firma e mbështetjes ortopedike Neo G, zbuloi gjithashtu se duke shkuar në pushime, duke parë shokët dhe duke kaluar kohë duke qenë vetëm me partnerin e tyre, gjithashtu bënë që njerëzit të ndihen shumë më të rinj.

Ata që ishin më aktivë gjetën se ndiheshin më shumë se 12 vjet më të rinj se ata që ishin më pak aktivë.

Chelmsford në Essex ishte qyteti “më i ri” në sondazhin e 1.000 të rriturve.

Banorët atje ndjehen 15 vjet më të rinj se moshat e tyre, pasuar nga Plymouth dhe Manchester.

Njerëzit kanë dashur të duken dhe të ndihen të rinj për shekuj me radhë.

“Por kur bëhet fjalë për mbajtjen e rinisë suaj, ne kemi gjetur se ndjenja e re në brendësi është një faktor themelor.

“Njerëzit që duken dhe ndjehen më të rinj se vitet e tyre kanë qenë gjithmonë një mister, kështu që shpresojmë se hulumtimi ynë ka arritur të ekspozojë disa nga aktivitetet të cilat mund të përpiqemi të inkorporojmë në jetën tonë.