Partia Demokratike e Greqisë ka kundërshtuar ashpër koalicionin e ditëve të fundit mes PD-së dhe PDIU-së se Shpëtim Idrizit, si një zhvillim aspak të mirë.
Përmes një reagimi për shtyp, opozita greke është shprehur se ky koalicion helmon marrëdhëniet mes dy vendeve. Nuk mund të mos mungonte dhe refeni i kahershëm se “çështja çame nuk ekziston”

“Koalicioni mes PDIU dhe PD përbën një zhvillim jo të mirë. Kjo helmon marrëdhëniet me Greqinë dhe Europën. Mesazhi ynë i qartë: Nuk ekziston çështja çame”, thuhet në reagim.