Nga selia e Komisionit Evropian, ku me rastin e fillimit të procesit të skriningut, fjalët e tyre për opinion do ti kenë Zëvendëskryetari i Qeverisë dhe Shef i Delegacionit Shtetëror për Negociata, Bujar Osmani, së bashku me Eurokomisionerin për Zgjerim dhe politikë fqinjësore, Johanes Han.