Pronarët e versionit sportiv të modeleve BMW Seria 1, modeli M140i deri më tani e kishin zili fuqinë e konkurrencës së RS3 Sportback Audi dhe Mercedes-AMG A45, por kjo ka ndryshuar.

BMW M140i standard ka një 6 cilindër 3.0-litërsh me 340 kuaj fuqi, e cila lejon që ajo të përshpejtojë 0-100 km / h për 4.8 sekonda me manual dhe 4.6 sekonda me transmetim automatik me tetë shpejtësi.

Megjithatë, kjo së shpejti do të ndryshojë me ardhjen e gjeneratës së re të Serisë 1 në të cilën BMW tashmë është duke punuar dhe po përgatit një motor krejtësisht të ri me 400 kuaj fuqi.

Ndërsa adhuruesit e prodhuesit bavarez po presin për një brez të ri, tani ata mund të përmirësojnë tani me G-Power.

Akorduesi gjerman mund të rrisë M140 në 440 kuaj fuqi, i cili sjell atë në nivelin e modeleve të M3 dhe M4 dhe rrit shpejtësinë maksimale në 280 km/h.

Të gjitha këto shpenzime, për kushtet gjermane, janë vetëm 1,850 euro. Ka edhe një version më të shtrenjtë prej 1.615 euro, që rrit fuqinë në 400 kuaj fuqi, që është përsëri 30 kuaj fuqi më shumë se M2.

G-Power ofron performancë të përmirësuar për të gjitha modelet BMW me këtë motor, duke përfshirë edhe M240i.