Kryeministri Zoran Zaev mësohet se ka zhvilluar një bisede telefonike me homologun e tij grek, Aleksis Cipras. Siç njoftojnë mediat greke, Cipras ka inkurajuar kryeministrin Zaev për te vazhduar procesin me tej. Nga Zaev, shtojne mediat greke, Ciprasi ka marrë garancinë se procesi do vazhdoje në Kuvend dhe se Marreveshja e Prespes nuk do rrezikohet .