Nëse dëshironi të jeni në top formë fizike, atëherë palestra është vendi ideal për t’ia filluar rrugëtimit tuaj.

Megjithatë, nëse jeni lloji i personit që nuk i pëlqen të bëjë peshëngritje, atëherë nuk jeni i/e vetmi.

Stërvitja në palestër vërtet se ka shumë përfitime shëndetësore, por nëse më parë do të dëshironit të digjni kalori diku tjetër, atëherë jeni me fat: ka shumë sporte dhe aktivitete fizike të cilat ju ndihmojnë t’i hiqni kilogramët e tepërt shumë shpejt.

Më poshtë e keni listën e këtyre aktivitete si dhe sasinë e kalorive që i digjni brenda një ore me secilin prej këtyre aktiviteteve.

Gjejeni aktivitetin e preferuar, dhe fillojani rrugëtimit për humbje peshe!

1: Noti – Kaloritë që i digjni brenda një ore: 500 deri në 800

2: Vrapimi – Kaloritë që i digjni brenda një ore: 550 deri në 900

3: Tenisi – Kaloritë që i digjni brenda një ore: 600 deri në 900

4: Ragbi: Kaloritë që i digjni brenda një ore: 600 deri në 900

5: Ecja në shkallë: Kaloritë që i digjni brenda një ore: 650 deri në 900

6: Artet marciale: Kaloritë që i digjni brenda një ore: 700 deri në 1,100

7: Kërcimi me litar: Kaloritë që i digjni brenda një ore: 700 deri në 1,100

8: Futbolli – Kaloritë që i digjni brenda një ore: 900 deri në 1,400

9: Vrapimi: Kaloritë që i digjni brenda një ore: 900 deri në 1,500.