Sipas ekspertëve nuk është e vërtetë, që marrëdhënia seksuale të dobëson.

Ja disa gënjeshtra, sipas intv.al në lidhje me seksin.  Studimet në “Journal of the American Medical Association” ka treguar se 25% e meshkujve, 40% e femrave dhe 17% e fëmijëve dhe adoleshentëve janë obezë.

1. Ndryshimet e vogla në dietën tuaj, apo ushtrim do ju sjellë ndryshme në peshë për një kohë të gjatë

Për fat të keq, kjo nuk është e vërtetë. Kjo gjë do ju bëjë që vetëm për momentin të ruani peshën që keni, pra mos të shtoni edhe më shumë. Është e gabuar, të mendoni se do dobësoheni shumë dhe këto ndryshime të vogla nuk kanë më rëndësi.

2. Vendosja e qëllimeve realiste, kur përpiqeni  për të humbur në peshë është e rëndësishme, sepse ndihmon të humbisni më shumë në peshë

Edhe kjo gjë nuk ëshë e vërtet, sepse nga ana psikologjike, mund të keni suportin e njerëzve tuaj të dashur, por sërish nuk humbni në peshë. Pesha trupore, sipas intv.al nuk është në mendje, por në veprim. Sado ta ushqeni  veten me qëllim për t’u dobësuar, sërish nuk do dobësoheni.

3.  Nëse bëni seks, do digjni aq kalori sa vrapimi në 1.5 Km

Ky mit për seksin duhet të zhduket sa më shpejt. Njerëzit gënjejnë veten e tyre, nëse mendojnë se seksi djeg shumë kalori. Ai ndihmon të jeni në formë me veten tuaj, por jo ta krahasoni me vrapimin. Nuk janë njësoj!