Nën gërmadhat e urës Morandi të Genovas vazhdojnë gërmimet. Për të dytën natë rresht ekipet e kërkim-shpëtimit kanë punuar për gjetjen e personave që ende rezultojnë të zhdukur.

Sipas Drejtorisë kombëtare të Mbrojtjes Civile janë ende 16 persona që nuk u janë përgjigjur apelit të familjarëve e që supozohet të ndodhen nën gërmadhat e urës së shembur.

Gërmimet janë përqëndruar në zonën pranë hekurudhës në anën e majtë të lumit Polcevera. Por bilanci vazhdon të mbetet provizor i një dite më parë, 39 viktima të identifikuara, 2 viktima të paidentifikuara, 16 të plagosur, 9 prej të cilëve në gjëndje të rëndë.

Kryetari i Bashkisë së Genova ka informuar se ditën e shtunë më 18 gusht pranë ndërtesës së panarit të qytetit do të zhvillohet ceremonia e shtetit për varrimin e viktimave të urës Morandi ku pritet të jenë të pranishëm autoritetet më të larta të shtetit italian.

Ndërkohë rritet dhe numri i banorëve të evakuar nga territori pranë tragjedisë. Janë mbi 632 persona e mbi 300 familje të larguar nga banesat e tyre për motive sigurie. Pas shëmbjes së urës i gjithë territori përreth është në rrezik banimi.

Loading...
Global