Stresi në punë rrit rrezikun për sëmundjen e Parkinson vetëm tek meshkujt, ka treguar një studim i realizuar së fundmi.

Studimi suedez ka treguar se meshkujt në pozita tejet kërkuese, që punojnë nën presionin e kohës dhe që ndjehen se nuk kanë kontroll rrezikojnë, më shumë që të preken nga kjo sëmundje.

Ndërsa tek gratë qëndron e kundërta. Në momentin që ato ndjejnë se kanë kontroll në pune, punojnë jashtë orarit edhe në shtëpi, gjë që shkakton stres.

Studimet paraprake kanë treguar se hormoni i stresit kortizol është më i lartë tek pacientët që vuajnë nga Parkinson, që bashkë me faktorët gjenetik janë prapa kësaj sëmundje.