Sipas ekspertëve të Universitetit të Uashingtonit, dy ose më shumë nga këto simptoma mund të tregojnë depresion, edhe nëse nuk jeni në dijeni të tij.

Simptomat e mundshme janë këto:

-lodhje dhe mungesë vullneti

-dhimbje të papërshkrueshme që nuk kalojnë

-shtim i dëshirës për ëmbëlsira ose karbohidrate

-kontrolloni oreksin me vështirësi

-përqendrim dhe konfuzion

-problemet me përballje me stresin e përditshëm

-përgjumje pasdite (edhe nëse keni një gjumë të mirë të natës)

-tensione të shpeshta dhe zemërim

-ju nuk keni fuqi për të kryer detyrimet tuaja ditore

-problem me gjumë ose zgjoheni lehtë.