Nga Savash Veliu

Njerëzit shqipfolës e pa Identitet thrrasin pas identiteteve shterpe të së kaluarës së errët mesjetare që si bën aspak dobi shoqërisë së sotëm shqiptare…!
Janë ca pseudonacionalist që nuk ngurojn të thrrasin në Nacionalizëm të rrejshëm anti-identitar të cilës si takojnë fare duke u mburrur me pseudopatriotizmin patetik duke i etiketuar të gjithë shqiptarët të denj majtas-djathtas si tradhëtar një metod për ta mbuluar paidentitetin e tyre shqipfolëse të integruar si missionar pas petkut shqiptar që gjitnje të vrasin në besë, një fenomen që i ndodh çdo ditë kombit shqiptar.


Jemi dëshmitar se sa ashpër sulmojne çdo lëvizje pozitive politike shqiptare apo aleancë kinse në dobi të kauzës kombëtare shqipfolësit kur janë në pyetje shtete me besime islame duke derdhur mbi ta vrerë e duke i rivampirosur figurat mitike mesjetare që kanë luftuar gjithçka lindore në mbrojtje të vlerave perëndimore kristiane apo besimit të të parëve të tyre!?
Janë ca thirrje raciste dhe fashiste që kanë burimin pikërisht në kauzën perëndimore, ideologji që iu ka kaluar në traditë të shqipfolësve pa identitet e pa vatan për të përçarë shoqërinë shqiptare në tarafe e parti si missionar të caktuar të shërbimeve të huaja që operojnë brenda nesh. 


Janë ca missionar destruktiv që fshehen pas petkut atdhetar e kombëtar vetëm e vetëm për ta dezintegruar bashkimin kombëtar të shumpritur mes popujve shqiptar, një ëndërr njëshekullor që iu është privuar nga këta matrapazë pa atdhe e pa identitet pas të cilëve hapërojnë qorrazi edhe ca intelektual ateist të zhgënjyer me pseudopatriotizmin nacionalist të rrejshëm të këtyre spiunëve shqipfolës.


Janë ca shqipfolës që më shajnë e ma tregojnë plumbin si hakk nga patriotizmi i madh i tyre dhe kur i analizoj faqet e tyre sociale del se njëri prej tyre është i lindur në Pogradec (pustec) e jeton në greqi, tjetri i lindur në Durrës dhe jeton në Athinë kurse tjetri jeton në Rumani e një tjetër në Beograd e tjetri në USA etj etj, të gjithë këta me preardhje sllave, greke dhe vllehe!!!
Atëherë pyesim keto sulme te drejtuara ndaj shqiptarëve të sinqert kujt i bëjnë dobi kur përjashtojnë komplet një komunitet si korpusi i saj më i madh i kombit musliman shqiptar e cila është një metodë dhe shpikje cioniste që dò të dështoj së shpejti,


Në të Vërtetë do të kisha theksuar se: Vetëm Kombëtaria dhe Feja Islame të bëjnë me qenë krenar dhe i ndërgjegjshëm për diçka të shenjtë siç është çmuarrja e njeriut e jo të fisit, racës apo nacionalizmit, sëmundje këto të botës perëndimore që i solli njerëzimit aq fatkeqësi dhe ligësi i cili duhet të varroset sa më shpejt që rrezet e lirisë të depërtojnë mbi çdo shoqëri njerëzore duke e ngritur në piedestalin më të lartë të shoqërisë ndërkombëtare vetëm kultin ‘Njeri’, pa racizëm.