Presidenti rus Vladimir Putin zëvendësoi 15 gjeneralë të Ministrisë së Punëve të Brendshme, Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme, Administratës Federale për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale dhe Komisionit Hetimor.

Sipas urdhrit të presidentit, zëvendësministri i gjendjeve emergjente Vladlen Aksonov u lirua nga detyra.

Përveç tij, në Ministrinë e Situatave Emergjente u shkarkua Mihail Begun nga rajoni Tomsk, Andrej Bojko nga rajoni Saratov, Igor Vanjeev nga Republika e Komit, Vladimir Gusev nga rajoni Murmansk dhe Denis Ilyinov nga rajoni Sakhalin.

Gjeneralët Yuri Varchenko të Uljanosvka, Dmitri Vasilyev i Qarkut Ushtarak Jugor dhe Igor Korshunov nga rajoni Kemerovo u zëvendësuan në Ministrinë e Policisë.