Presidenti i Sllovenisë, Borut Pahor, beson se anëtarët e ardhshëm të BE-së duhet të zgjidhin mosmarrëveshjet e tyre dypalëshe para pranimit.

Ai për Die Presse të Vjenës, me rastin e toneve optimiste që mund të dëgjohen në Forumin Evropian në Alpbach lidhur me dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës, tha se ky optimizëm është i nevojshëm.

“Ka probleme dhe ato kërkojnë një qasje gjithëpërfshirëse dhe të durueshme”, tha Pahor.

Ai e konsideron qasjen e drejtë të BE-së ndaj vendeve për të zgjidhur mosmarrëveshjet dypalëshe përpara integrimit.

“Kam dy mesazhe për vendet e rajonit, e para është se problemet me fqinjët duhet të zgjidhen, e dyta është se është e nevojshme të respektohet marrëveshja,” shpjegoi ai.