Në ankandin e mbajtur në Monterey të SHBA-së, Porsche 959 Comfort i aksidentuar nga 1987 ndryshoi pronarin për 467,000 dollarë.

Kjo nuk ndodh kaq shpesh që në ankandin e makinave të shtrenjta klasike ka një kopje të aksidentuar. Megjithatë, në ankandin tradicional të këtij viti në kuadër të “Javës së Automjeteve të Monterey”, Porsche 959 i dëmtuar gjithashtu ofrohet në versionin Comfort.

Në total, vetëm 294 kopje të 959 komfort ishin bërë, dhe makina për të cilën blerësit konkurruan në ankand kishte 6.000 km të kaluara. Shtëpia e ankandeve Mecum, e cila ofroi një makinë për shitje, e kishte vlerësuar më parë vlerën prej 450,000-550,000 dollarë, dhe përfundimisht “arriti” në një shumë prej 467,000 dollarë.

Duke pasur parasysh se njësitë e ruajtura të Porsche 959 Comfort në ankand tejkalojnë 1 milion dollarë, klienti sigurisht kishte llogarinë e tij përse për këtë makinë kishte paguar gjysmën e kësaj shume.

Sa i përket automjetit të rrallë, pritet që sapo të restaurohet, ky çmim do të rritet, në mënyrë që të jetë një investim fitimprurës.