Të ngjitesh Everestin është një sfidë më vete ku zgjedh një kodër dhe ngriheni lart e shpejt derisa të keni kapur 8,848m – lartësinë e Mt Everest. Por një çiklist ngjiti everestin me biçikletë.

JJ Zhou nga Kina sapo u bë personi i parë që e bëri atë vetë në Everest.

Ky është nje rekord shumë i madh duke pasur parasysh që ato që janë ngjitur në këmbë janë trajnuar për vite dhe ka qenë shumë e lodhshme. Zhou e bëri me biçikletë i cili shprehet shumë i lumtur për kalimin e kësaj sfide. Ai bëri plot 13.000 km me biçikletë