Prodhuesi rus i armëve Kalashnikov ka prezantuar makinë e re elektrike të frymëzuar nga një model i rrallë i vitit 1970, duke thënë se teknologjia e re do të rivalizojë Teslën e Elon Musk.

Marka, e njohur më së miri për AK-47, paraqiti prototipin ngjyrë blu CV-1 në nj ekspozitë jashtë Moskës.

Ajo duke si një makinë Lava dhe u frymëzuar nga një model sovjetik i viteve 1970 i quajtur ‘Izh-Kombi’, tha në një deklaratë në faqen e internetit Kalashnikov.

Makina ka një fuqi maksimale prej 500 kË me një shpejtësi maksimale prej 80 km/h. Kompania thotë se ajo mund të shkojë nga 0 në 97 km/h në 6 sekonda.

Por gjithsesi nuk është dhënë ndonjë përparësi specifike që CV-1 ka mbi Teslan.