Është i madh sa dy Boing, ka një diametër që e kalon lartësinë e piramidës së Keopsit dhe lëviz me shpejtësi 32 mijë kilometra në orë.

Është asteroidi 2016 NF23, i klasifikuar nga NASA ‘potencialisht i rrezikshëm’, që duke nisur nga nata mes të martës dhe të mërkurës do të kalojë pranë Tokës.

Megjithatë asnjë frikë, pasi trupi qiellor nuk do të përplaset me planetin tonë dhe do të ketë një distancë sigurie prej 5 milion kilometrash.

Kalimi i asteroidit do të ketë një lëvizje supersonike, duke pasur parasysh shpejtësinë, dhe kalimi tij do të monitorohet vazhdimisht.
NF23, në fakt, ka hyrë në NEO-Near Earth Objects-arkivin e objekteve qiellore, të cilat janë në një distancë të afërt me Tokën dhe që për potencialin e tyre të rrezikshëm mbahen nën kontroll.