Një rishtar budist nëntë vjeçar vdiq pas një rrahje nga një murg tajlandez që dyshohet se e goditi atë me një shkop në kokë dhe shtyllën kurrizore, thanë zyrtarët.

Monk Suphachai Suthiyano, 64 vjeç, e goditi atë me zemërim gjatë një sesioni lutjesh fundjavën e kaluar, kur dishepulli i ri e prishi ceremoninë me sjelljen “prej qejfliu”.

Murgu thuhet se sulmoi Wattanapol Sisawad me një shkop bambu në tempull në Kanchanaburi, dy orë në perëndim të Bangkokut, duke e goditur atë në shpinë disa herë para se ta godiste në kokë.

Fëmija ra në koma dhe vdiq vonë të enjten, tha një punëtor spitalor në spitalin provincial Kanchanaburi të premten, duke kërkuar anonimitet.