Përzierja e këtyre dy përbërësve është veçanërisht e efektshme ndaj lodhjes dhe tensionit të ulët të gjakut, dhe është gjithashtu i përshtatshëm për trajtimin e hipertensionit.

Kombinuar me mjaltë, arra është një Ilaç natyral i jashtëzakonshëm, pasi i siguron trupit të gjitha vitaminat, mineralet, yndyrat dhe karbohidratet.

Për trajtimin e hipertensionit dhe anemisë së shkaktuar nga mungesa e hekurit, në ditë merrni 100 gramë arra me të njëjtën sasi mjalti për të paktën 45 ditë.