Kryeministrja e Britanisë së Madhe, Theresa May, është shprehur e pikëlluar me rastin e vdekjes së senatorit John McCain.

“John McCain ishte një burrë shteti i madh, i cili mishëroi idenë e shërbimit mbi veten, kishte shkruar e para e qeverisë britanike.”

“Ajo theksoi se ishte një nder ta quante një mik  të Britanisë së Madhe.”

Kryeministrja i ka shprehur ngushëllimet më të sinqerta, familjes, miqve dhe popullit amerikan.