Mbase mund t’iu duket e pabesueshme, por ngjarja që raportohet më poshtë ka ndodhur në kanalin e Anglisë, ku peshkatarët anglezë dhe ato francezë luftuan me anijet e tyre për peshk.

Peshkatarët francezë janë akuzuar për hedhjen e ofendimeve, shkëmbinjve dhe bombave të tymit në rivalët e tyre britanikë në Kanalin e Anglisë në një skrap vicioz mbi kapuçët.

Përplasja ndodhi rreth 12 milje detare (22 km) jashtë bregut të Normandisë, pranë gjirit të Seine.

Anijet britanike kanë të drejtë ligjore të peshkojnë në zonën e pasur me kamxhik.

Por prania e tyre e ka zemëruar francezët, të cilët akuzojnë britanikët për të paturpësisht deplet e stoqeve të butakëve.

Tani peshkatarët në Mbretërinë e Bashkuar po kërkojnë mbrojtje nga qeveria, ndërsa francezët pësuan humbjen e një “burimi primar”.

Me pak fjalë, janë luftërat e kokës.