Rritja e pagës minimale në 16.000 denarë do të ndodh atëherë kur të arrihet marrëveshje mes Qeverisë, punëdhënësve dhe Sindikatës. Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Mila Carevska thekson edhe njëherë se rritja e pagës minimale mbetet premtim që do të realizohet gjatë mandatit të kësaj qeverie.