Sot në Klubin e deputetëve me fillim në ora 14, në emër të koalicionit e cila është për anëtarësim të Maqedonisë në NATO dhe BE, kryeministri Zoran Zaev dhe lideri i BDI-së Ali Ahmeti  do ta paralajmërojnë fillimin e fushatës së referendumit më 30 shtator.

Përveç Zaevit dhe liderit të BDI-së Ali Ahmetit edhe aktorja Sabina Ajrulla.