Çdo e katërta biçikletë e re tani ka një motor elektrik. Rritja në krahasim me vitin e kaluar ishte 16.3 për qind, siç tregohet nga shifrat e Shoqatës së industrisë Velosuisse. Kjo do të thotë që kur biçikletat elektrike ishin në shiritin e shpejtë nga 2015 në 2016, shitjet u rritën me 14.1 për qind, shkruan albinfo.ch.

Për vitin e dytë me radhë ato u rritën me më shumë se një të tretën, në vetëm nën 29 mijë sosh.

Shitësit e biçikletave zvicerane përfituan vitin e kaluar nga moti i mirë. Pranvera e bukur dhe e ngrohtë i ktheu shumë prej tyre në një humor blerjeje. Një total prej 338.000 biçikletash dhe e-biçikleta u shitën. Kjo korrespondon me një rritje prej 4.2 për qind. Shumë më ndryshe se në vitin e mëparshëm.