A e dini se linjat në pëllëmbën tuaj janë në të vërtetë disi një ‘rekord të fosilizuar’, që tregojnë zhvillimin tuaj të hershëm? Seriozisht, studiuesit e kanë gjetur këtë.

Natyrisht, kjo nuk duhet të jetë një surprizë e madhe. Pa dyshim, ju jeni njohur me idenë e leximit të dorës. Por ka një aspekt ku ju nuk mund të jetë aq i njohur me: formë e leximit të dorës.

Kjo është e drejtë; vija në pëllëmbët tuaja nuk janë tiparet e vetme të dorës që mund të përdoren për të përcaktuar personalitetin dhe temperamentin tuaj. Forma e pëllëmbës suaj dhe gjatësia e gishtërinjve tuaj thonë shumë! Ka dëshmi për të mbështetur këtë gjithashtu.

Për ta bërë më të lehtë këtë koncept, palmistët kanë kthyer forma të dorës në katër lloje. Çdo lloj është i lidhur me një element

Le të hedhim një vështrim në çdo lloj dhe të mësojmë se çfarë do të thonë të gjitha!

LLOJI  1 – ZJARRI

Duart e “zjarrit” karakterizohen nga pëllëmbë të mëdhenj dhe gishtërinj të shkurtër. Sa më të shkurtër janë gishtat, aq më kokëfortë është që individi thuhet të jetë.

Ata me duart e zjarrit janë liderët e pasionuar, natyrore. Ata përbëjnë mendjen e tyre shumë shpejt, gjë që mund të jetë pikërisht ajo që duhet një ekip në kohë.

Sipas HandResearch.com, duart e zjarrit gjithashtu tregojnë një interes në shoqërimin, zbavitjen dhe sportin.

LLOJI 2 – TOKA

Lloji i dorës ‘tokë’ karakterizohet nga pëllëmbat katrore dhe gishtërinj të shkurtër.

Individët me këtë lloj thuhet të jenë shumë përgjegjës. Siguria dhe stabiliteti janë në krye të listës së tyre prioritare.

Kur bëhet fjalë për emocionet, ata që kanë duar tokësore janë më së shpeshti të qetë dhe paqësore.

Interesat e atyre me këtë lloj dore përfshijnë aktivitete praktike si peizazhit dhe përpunimit të drurit.

LLOJI  3 – AIR

Duart e ajrit kanë një pëllëmbë katrore ose drejtkëndore. Gishtat janë afërsisht të njëjtën me gjatësinë si pëllëmbës.

Duart e ajrit tregojnë aftësi të larta të inteligjencës dhe komunikimit. Ata me duart e ajrit gjithashtu kanë tendencë të mbizotërojnë gjërat. Kjo mund t’i bëjë ato të duken mjaft të shkëputura nga bota rreth tyre.

Duart e ajrit zakonisht gjenden tek ata që punojnë në profesionet e shkrimit ose të mësimdhënies.

LLOJI  4 – UJI

Duart e ujit kanë një formë të ngushtë të zgjatur të shuplakes, të kombinuara me gishta shumë të gjatë.

Ata tregojnë dikë që është imagjinativ me një personalitet fleksibil. Ata gjithashtu tregojnë dikë që është shumë romantik dhe i ndjeshëm.

Ata me duart e ajrit janë të interesuar në muzikë, poezi dhe mister. Zakonisht ata gjejnë sukses në punë që përfshin kujdesin për të tjerët si bamirësia dhe udhëheqja shpirtërore.