Një ushtar austriak ka goditur një sulmues i cili e ka sulmuar me thikë para residencës të ambasadorit iranian në Vjenë.

Sipas përfaqësuesit të policisë të Vjenës, mbrëmë vonë një 26-vjeçar  nga Vjena pa paralajmërim ka sulmuar ushtarin i cili ka qenë i vetëm në pozitë.

Në përplasjen midis dy personave ushtari katër herë ka goditur sulmuesin dhe e ka vrarë. Ai ka vdekur në vend të ngjarjes.

Motivet për sulmin ende nuk dihen.