Sindikata e pavarur e policëve përmes një marshi protestues kërkuan rritje të pagave dhe punësime të reja nëpër burgjet e vendit. Policët protestuan përpara ministrisë së Drejtësisë dhe asaj të Financave.

Në mbështetje të Sindikatës së Pavarur të Policisë doli edhe Konfederata e Organizatave Sindikale.