NEW YORK: Nesër e Diel 11 Mars 2018 – fillon koha e kursimit të ditës me ndryshimin e lëvizjes së akrepave të orës me 1 orë përpara.

Kur koha standarde lokale në 47 shtete të SHBA është gati për të u ndryshuar e diel, 11 Mars 2018, ora 2:00:00 e pasmesnatës orët jonë është për tu kthyer përpara 1 orë për të n’a treguar se është E diel, 11 mars 2018, pra ora 3:00:00 me kohën lokale .

Pra kështu për tetë muaj agimi dhe muzgu do të jenë rreth 1 orë më vonë se sa më 10 mars 2018 se sa një ditë më parë. Kështu simbas kohëmatjes do të ketë më shumë dritë në mbrëmje.

Gjithashtu ky ndryshim quhet Koha e Pranverës, Koha e Verës dhe Koha e Kursimeve të Ditës së agimit dhe muzgut – Diellit.

DST me këtë ndryshim përçdo vjet fillon në SHBA dhe Kanada

Ndërkohë ndryshimi i saj për katër muaj fillon më 4 nëntor me kthimin mbrapa 1 orë

4 nëntor 2018 – Koha e ruajtjes së dritës së diellit përfundon. Kur koha lokale e ditës është gati për të arritur E diela, 4 nëntor 2018, ora 2:00:00, ka për t ‘u kthyer prapa 1 orë në  kohën standarde lokale.

Lindja e diellit do të jetë rreth 1 orë më parë më 4 nëntor 2018 se sa një ditë më parë. Do të ketë më shumë dritë në mëngjes.