Përgjigja në këtë pyetje është shumë komplekse, ashtu sikurse edhe natyra njerëzore, thonë psikologët.

Ne bëjmë video ose fotografi gjatë çasteve intime për një arsye që ndoshta as vetë nuk e dimë. A do të thotë kjo se nuk kemi nevojë të bëjmë një fotografi, apo video? Natyrisht jo, por është e rëndësishme të mbani mend se të gjitha bukuritë e momentit nuk mund të transferohen as nga fotografët më të mirë edhe nëse kanë pajisjet më të mira.

Pse është kështu? Kamera nuk mund të vëzhgojë ndjenjën e nuhatjes së lëkurës, e cila ruhet jo vetëm në vrimat e hundës, shijen në gojë, si dhe pasionin, dashurinë dhe zemrën. E gjithë kjo është e përfshirë në lojën reale të seksit. Ata duhet të mbajnë në mend partnerët që insistojnë për t’u fotografuar apo xhiruar gjatë seksit.

Po kështu, ata që nuk pëlqejnë fotografimin apo xhirimet, mund të pyesin se për çka u intereson, kështu që ata nuk duan të përjetësojnë momentin. Për shkak të frikës për t’u zbuluar trupin ose marrëdhënien e keqe, thonë psikologët.