Një milioner i çuditshëm pohon se ka varrosur thesarin diku në malet Rocky. Katër vetë kanë humbur jetën në gjuetinë e tyre për të gjetur thesarin.

Milioneri në fjalë është 86-vjeçari Forrest Fenn i cili udhëtoi thellë në Rockies në dy udhëtime të ndara në vitin 2010. Në udhëtimin e parë ish-tregtari i veprave antike dhe piloti i luftës së Vietnamit tha se ai fshehu një gjoks antik prej bronzi.

Në udhëtimin e dytë, ai u kthye dhe e mbushi atë me 265 monedha ari, me qindra copa ari dhe disa gurë të çmuar. Vlera e ngarkesës luhatet me çmimin e arit, por vlerësimet aktuale sugjerojnë se ai vlen rreth 2 milionë dollarë.

Në modën e vërtetë të gjuetisë së thesarit ai gjithashtu shkroi një poemë misterioze që ofron nëntë tregime të fshehta për vendndodhjen e “presë”. Poema 24-rreshta gjendet në memorien e vetë-botuar të Fenn.

Njerëz të shumtë thonë se ari tashmë është gjetur, të tjerë thonë se e gjithë kjo është një mashtrim dhe ka edhe ata që pretendojnë se e dinë saktësisht se ku është thesari – vetëm duhet dikush tjetër të shkojë e ta mbledhë për ta.

Fenn, i lindur në Meksikë, thotë se motivimi i tij për gjuetinë e thesarit ishte thjesht për të frymëzuar njerëzit për të hyrë në hapësirën e jashtme të madhe. Në këtë front, ai ka qenë i suksesshëm: multi-milioner thotë se merr qindra hetime elektronike çdo javë dhe vlerëson se dhjetëra mijëra njerëz kanë kërkuar për thesarin.