Sipas statistikave zyrtare në vitin 2017 në Republikën e Maqedonisë kanë lindur 7774 fëmijë që kanë nënën shqiptare.

Prej tyre 196 e kanë babanë maqedonas, 83 të nacionalitetit turk, 10 romë dhe 2 fëmijë e kanë babain serb, njofton agjencia e lajmeve INA.

Nga rezulton se në Maqedoni ka filluar të rritet numri i martesave mes shqiptarëve dhe maqedonasve.

Bazuar në këto të dhëna, vërehet se edhe 47 shtiptarë gjatë këtij viti janë martuar me maqedonase dhe kanë lindur fëmijë.

Megjithëse në përqindje numër rezulton të jetë numër i vogël, shifrat flasin për rritje të martesave mes dy komuniteteve më të mëdha në Maqedoni.