Filmi dokumentar “Milo” në produksion të Al Jazeera Balkans, sjell storjen për policin Milo Shqekiq nga Kollashina, i cili ka lexuar një mijë libra, hulumton fenomenet psikologjike dhe ndikimet e pasqarueshme, analizon artin dhe filozofinë, ndërlidh letërsinë dhe religjionin….

Shqekiq nuk ëhstë teolog, por e din përmendësh edhe Kur’anin edhe Biblën, transmeton Gazeta Lajm. Në bisedën për Al Jazeera ai citon Dostojevskin, Thomas Mannin dhe Goethen, mëson psikologjinë, merret me ezoteri, metafizikë dhe filozofi, reciton poezi, u ndihmon fëmijëve me autizëm…

Shikojeni këtë storje të jashtëzakonshme në videon më poshtë: