Shumë persona mund të pyesin veten çfarë ndikimi ka seksi dhe mungesa e tij.

“Seksi ndihmon për t’u afruar emocionalisht me dikë dhe për të ulur nivelin e stresit. Shërben edhe për zemrën, rrit rrahjet e zemrës dhe ju digjni kaloritë”, thotë terapistja, Sari Cooper.

Dhe sikur këto të mos mjaftonin për të dashur të hidheni në veprim, seksi gjithashtu mund të ulë presionin e gjakut, të kurojë dhembjen e kokës dhe lehtësojë simptomat e depresionit”, thotë Cooper.

Dhe pyetja është nëse nuk bëjmë seks, e dëmtojmë trupin tonë? “Ndërsa disa persona progresojnë dhe janë produktivë edhe kur nuk bëjnë seks rregullisht, të tjerë mund të jenë të prirur për sëmundje që kanë të bëjnë me stresin për shkak të nevojës së tyre të thellë për marrëdhënie seksuale”, thotë Cooper.

Disa nga pasojat më të përhapura janë:

Ndjeni më shumë ankth.

Ulje e lubrifikimit vaginal.

Disfunksione erektile për mashkullin.

Mashkulli duhet të bëj një kontroll shëndetësor të prostatës.

Ndiheni më të stresuar.

Prekeni më shpesh nga ftohjet dhe virozat sepse ju bie imuniteti.