Ndërkohë që në të gjithë botën 8 Marsi, është një ditë proteste e femrave ndaj padrejtësive dhe grave, në Shqipëri, ashtu si çdo datë tjetër e shënuar 8 Marsi është festë kombëtare (Festojnë vetëm femrat).

Prandaj edhe këtë herë nuk kishte si të ndodhte ndryshe, gratë shqiptare kanë festuar nëpër clube, pa shoqërinë e burrave (bashkëshortëve/meshkujve të tyre).

Ja si kanë festuar femrat shqiptare: