Forum biznesi dhe takime biznesi midis biznesmenëve nga Maqedonia dhe Estonia do të mbahen sot në Shkup.

Forumin e organizojnë Oda Ekonomike e Maqedonisë dhe Oda Ekonomike për Tregti dhe Industri e Estonisë, që ka për qëllim avancimin dhe intensifikimin e bashkëpunimit ekonomik midis nëntë shtete.

Aktivitetet e paralajmëruara janë në kuadër të vizitës të një delegacion biznesi nga Estonia i udhëhequr nga ambasadori Vajno Reinart, nënsekretar për zhvillim dhe punë ekonomikë në Ministrinë për punë të jashtme të Estonisë, ndërsa në bashkëpunim me Odën Ekonomike për Tregti dhe Industri të Estonisë.

Në delegacion pjesëmarrës do të jenë të pranishëm edhe biznesmenë të shquar estonezë nga disa sektorë, me të cilët kompanitë nga Maqedonia do të kenë mundësi të realizojnë takime të drejtpërdrejta të biznesit, paralajmëroi Oda Ekonomike e Maqedonisë.

Delegacioni nga Estonia do të pritet nga Antonio Peshev, kryetar i Asamblesë së Odës Ekonomike të Maqedonisë.