Shkencëtarët kanadezë kanë arritur një konkludim interesant.

Femrat të cilat shpesh bëjnë seks kanë kujtesë më të mirë, kanë treguar hulumtimet.

Shkencëtarët kanadezë kanë gjetur lidhjen midis seksit dhe hipokampusit – zonë në tru e cila kontrollon emocionet, kujtesën dhe sistemin nervor.

Në hulumtim kanë marrë pjesë 78 femra nën moshën 30-vjeçare,

Atyre u janë treguar fotografitë e fytyrave të njerëzve dhe fjalë abstrakte, ndërkaq kanë pasur për detyrë të mbajnë në mend sa më shumë fotografi dhe fjalë.

Rezultatet kanë treguar që femrat të cilat kanë më shpesh seks janë më të mira në kujtesë dhe në fjalë abstrakte, mirëpo se a kanë shpesh seks apo jo nuk ka ndikuar në mbajtjen në mend të fytyrave të njerëzve.

Është e njohur që seksi ul tensionin dhe stresin dhe vetvetiu u ndihmon njerëzve që të mendojnë pa ngarkesa të cilat i shkakton stresi.

Kështu, truri nuk është i ngarkuar me informacione të panevojshme, andaj mbajtja në mend e informacioneve të reja është më e mirë.