Një gjykatë në Egjipt dënoi sot 10 persona me vdekje dhe pesë të tjerë me burgim të përjetshëm, pasi u gjetën fajtorë për formimin e një qelize terroriste, me qëllim të organizimit të sulmeve ndaj anëtarëve të forcave të sigurisë dhe institucioneve të tjera shtetërore.

Mediat egjiptiane raportojnë se të burgosurit ishin të lidhur me një grup të ndaluar të vëllezërve myslimane dhe se objektivi i sulmeve të tyre duhet të jetë edhe pakica e krishtere.