Terroristi i vetëm i mbijetuar nga sulmet në Paris në nëntor të vitit 2015, Salah Abdeslam për herë të parë dha deklaratë para organeve kompetente franceze. 

Ai ka dashur të flasë, por jo për të të sqaruar çfarë dhe dhe si ka bërë, por ta lirojë nga faji bashkëpunëtorin e tij Ali Ulkadi. Abseslam ka insistuar në atë se Ulajdi të vetëm që ka bërë është ajo që ai e ka vozitur natën pas sulmeve nga Parisi deri në Bruksel.

Dhënia e kësaj deklarate është e lidhur me gjendjen e nënës së Ulkadit, e cila është në shtatin e vdekjes. Ulakdi është privuar nga liria.

Para një muaji në belgjikë filloi gjykimi i parë kundër Abdeslamit  për pjesëmarrje në këmbim të zjarrit me policinë në Bruksel, disa ditë para se të arrestohet në mars të viti 2016. Abseslam refuzoi ta konfirmojë identitetin e tij para Gjykatës dhe dëshironte ai më shumë të mos marrë pjesë në seanca.