Ju mund të vëreni ndryshimin e zërit të partnerit tuaj, nëse ai ju ka tradhëtuar.

Askush nuk dëshiron të tradhëtohet, por e vërteta është krejtësisht ndryshe.

Në fakt, studimet kanë treguar se 45% e meshkujve dhe 21% e grave në Britani të Madhe kanë qenë jobesnikë në të kaluarën.

Pra, si e dini nëse jeni duke u mashtruar? Dëshmitë tregojnë se zëri i një personi në të vërtetë mund të përdoret si “mjet për zbulimin e mashtruesve” – ??pa marrë parasysh se sa mirë po mbulojnë.
Pjesëmarrësit dëgjonin zërat e njerëzve që thoshin se kishin mashtruar dhe njerëzit që thoshin se kurrë nuk do të ishin jobesnikë.

Sipas The Conversation, mostrat vokale erdhën nga individë që kishin “katran dhe atraktivitetin e ngjashëm, të cilët kishin madhësi dhe formë të ngjashme dhe kishin histori të ngjashme seksuale (përveç mashtrimit)”.

Ata që kishin një histori të mashtrimit u vlerësuan si më të prirur për të qenë jobesnikë, bazuar vetëm në tonin e zërit të tyre.

“Ne nuk ishim në gjendje të identifikonim saktësisht me cilësitë akustike që ngiste perceptimin e përshkrimit të mashtrimit, megjithëse një analizë të detajuar akustike përtej qëllimeve dhe fushëveprimit të këtij studimi perceptual.

“Është interesante, pra, të spekulojmë se cilat aspekte të zërit përdorin për të bërë këto vlerësime të sakta, sepse eliminuam dallimet ndërmjet grupeve për cues më të dukshëm të një zëri që mund të ishte faktor lëvizës”.